Uitzicht op bouwterrein aan Plein 1944.
Volledig scherm
PREMIUM
Uitzicht op bouwterrein aan Plein 1944. © Gerard Verschooten

Geen plaats voor autobezitters in nieuwe woontoren in hartje Nijmegen

NIJMEGEN - Nijmegenaren die één van de 136 appartementen willen gaan huren in de nieuwe woontoren op de hoek van Doddendaal en Plein 1944, kunnen maar beter geen auto hebben. In het complex komt geen inpandige garage en wethouder Noël Vergunst kondigt aan dat toekomstige bewoners ook geen parkeervergunning voor elders in het centrum krijgen. ,,Als je een auto hebt, dan zit je hier op de verkeerde plek”, aldus de wethouder. 

15 reacties

 • Frans van Raaij

  2 jaar geleden
  Volgens mij is dit wettelijk niet eens toegestaan.
 • Anton Jansen

  2 jaar geleden
  Niets mis mee. De gemeente hoeft niet te zorgen voor parkeerplaatsen. Heb je een heilige koe dan is dat je eigen verantwoording. En of het voor Albert Heijn handig is om een winkel te hebben zonder plek om een fiets (even) te kunnen stallen is de verantwoording van Albert Heijn. Maar ook dat is niet de verantwoording van de gemeente.
 • J le Blanc

  2 jaar geleden
  Ik zou zeggen, wees eens wat creatiever ipv botweg weigeren van auto's. Maak bijv. een aantal (kort)parkeerplaatsen met laadpalen, uitsluitend voor volelektr. auto's (dus geen PHEV's die 20km op stroom rijden, en daarna 1 op 8 benzine slurpen...). Zo kun je toch je toch nog grote, zware spullen bij je woning uitladen. En het stimuleert het gebruik van elektrisch rijden! En een beetje BOA kickt er waarschijnlijk op om benzineauto's op de bon te slingeren ;-)
 • Peter van Amerongen

  2 jaar geleden
  Wel een Albert Heijn en geen plaats om de fiets neer te zetten? Dat belooft een flinke chaos. Het was vroeger al een smal voetpad waar je ook nog eens moest uitstappen met de bus. Ik voorzie grote (fiets)parkeerproblemen. Die fiets wordt echt niet onder Plein 44 gestald als je ff snel een boodschap moet doen. Gelooft de wethouder dat zelf? En geen parkeerplek? In de eigen regels van de gemeente Nijmegen staat dat als je bouwt je ook voor parkeerplek moet zorgen. Maar Hendriks hoeft dat niet?
 • Stella Besoigne

  2 jaar geleden
  Het is nu al een parkeerchaos in de Bloemerstraat en Doddendaal. Handhaven tegen dubbelparkeren gebeurt niet.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen