Volledig scherm
Op de Steenstraat in Leuth wordt volgens bewoners te hard gereden. © Google

Geen rondweg voor Leuth

LEUTH - Er komt geen rondweg bij Leuth. Wel wil de gemeente gaan onderzoeken of fietsers via andere wegen dan de drukke Leuthse Steenheuvelsestraat kunnen rijden. Dat staat in de mobiliteitsvisie die de gemeenteraad deze maand moet vaststellen.

'In het verleden is gesproken over een rondweg om Leuth vanwege onvrede met de verkeerssituatie op de Steenheuvelsestraat. Maar wij zullen geen grootschalige nieuwe infrastructuur (wegen, red.) gaan aanleggen', zo staat in de visie.

Bochten|
De Steenheuvelsestraat/ Botsestraat is in beheer bij de provincie. Die heeft in 2012 bochten in de weg gelegd en een zebrapad om de verkeersveiligheid te verbeteren.

'Hebben deze maatregelen wel het gewenste effect gehad?', zo vraagt de gemeente zich nu af. 'Wij willen het initiatief nemen voor een goede evaluatie waarbij gekeken wordt of aanvullende maatregelen nodig zijn.'

Fietsers
Verder wil de gemeente Berg en Dal dus kijken of fietsers van die Steenheuvelsestraat afgehaald kunnen worden. 'Is er een alternatieve route te bedenken?' aldus de nota.

Lees het uitgebreide artikel vrijdag in de papieren krant, editie Rijk van Nijmegen, online te vinden in de e-paper.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.