Een filiaal van Albert Heijn XL
Volledig scherm
Een filiaal van Albert Heijn XL © Venema Media

Geen ruimere winkeltijden voor bouwmarkten en supermarkten in Nijmegen

NIJMEGEN -  De winkeltijden voor supermarkten en bouwmarkten in Nijmegen worden niet verruimd op zon- en feestdagen. Een ruime meerderheid in de gemeenteraad stemde woensdagavond tegen.

83 reacties

 • Elena

  3 jaar geleden
  Volgens mij zouden atheïsten en niet-khatolieken wel vrij moeten zijn om hun winkels te openen op de eerste kerstdag en op religieuze feestdagen van alle geloven als zij dit willen. Ik ben het niet eens met dhr. Mark Buck van de CDA dat ook atheïsten en niet-khatolieken op Eerste Kerstdag naar de bouwmarkt "moeten". Ik meen dat hij refereerde naar zijn achterban, mensen die khatoliek zijn. Dit verbod is slecht voor CDA, omdat dit niet op een lijn is met de universele waarden van de kerk. Ik adviseer u om uw waarden opnieuw te bestuderen en te begrijpen.
 • MyZand

  3 jaar geleden
  Lieve mensen,Tijden veranderen, winkels willen zelf heel graag 2 uurtjes eerder open op zondag. So what? Als studenten meer kunnen werken om hun (dure) studie te betalen is dat toch fijn? Daarbij heeft iedereen wel eens dat hij/zij iets vergeten is te halen (en al helemaal op 1e kerstdag) als je kijkt hoeveel mensen er bij de AH to go op de stoep staan.Daarnaast ben je niet verplicht om zelf ook om die tijd naar de supermarkt of bouwmarkt te gaan :P 
 • MyZand

  3 jaar geleden
  Ja alsof alle werknemers in de supermarkt ook echt al die 7 dagen werken?
 • Theo

  3 jaar geleden
  Een ondernemer zou ook 50% van zijn/haar omzet in een weekend  kunnen halen. Ruimte om zoiets uit te vinden (en door de week een paar dagen gesloten te blijven) krijg je dus niet in Nijmegen. Als het niets met christendom te maken heeft waarom dan wel op christelijke dagen dicht ?
 • Zonneschijn

  3 jaar geleden
  Heel triest voor degene die hier niet mee eens zijn. Als we met al die ruime openingstijden al niet meer tevreden zijn, is het slecht en egoïstisch gesteld met ons. Men kan makkelijk een dag zonder vers brood enz, we hebben goede vacuüm verpakt artikelen, oven, koelkast, wat wil je nog meer. Maar de Grote hebzucht en de verwendheid neemt helaas parten van ons, denk ook eens aan het personeel wat op moet komen draven.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.