De woonboten aan het Maas-Waalkanaal Oostkanaaldijk in Nijmegen-West.
Volledig scherm
PREMIUM
De woonboten aan het Maas-Waalkanaal Oostkanaaldijk in Nijmegen-West. © Paul Rapp

Geheime stukken woonboten per ongeluk
openbaar, politiek én bewoners boos

NIJMEGEN - De acht eigenaren van woonboten aan het Nijmeegse Maas-Waalkanaal zouden ieder een tegemoetkoming van 50.000 euro krijgen voor een noodgedwongen vertrek uit het kanaal. Dat blijkt uit geheime stukken van het college van burgemeester en wethouders die per ongeluk een tiental dagen openbaar te zien waren, zo bevestigt woonbooteigenaar Erma Pestman.

11 reacties

 • Tinto Rouge

  4 jaar geleden
  Ik kan door de betaalmuur niet het hele artikel lezen dus als dat er staat dan toon ik wel wat begrip maar het lijkt mij zeer sterk dat ze boten in beslag nemen.
 • Tinto Rouge

  4 jaar geleden
  Hoezo je woonboot wordt uitgezet? Is dat zo? Of bedoel je dat er geen locatie naar wens is? Die boten kan je toch verslepen? Zo nee dan heb je niet echt een boot.
 • Gerard Hendriksen

  4 jaar geleden
  Ik vraag me af wat die boten waard zijn als ze straks gewoon mogen blijven liggen. Dat bedrag is denk ik een veelvoud van de €50.000,- die de gemeente wil betalen om ze te bewegen weg te gaan. 
 • CCC

  4 jaar geleden
  50.000 euro lijkt mij juist erg weinig als je uit je woonboot wordt gezet en er wordt geen alternatief geboden. De woonboot is dus ook niet meer te verkopen. Het is alsof je uit je huis wordt gezet en onteigend wordt.
 • Tinto Rouge

  4 jaar geleden
  Wat een idioot hoog bedrag, kan iemand dat rechtvaardigen?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen