De woonboten aan het Maas-Waalkanaal Oostkanaaldijk in Nijmegen-West.
Volledig scherm
PREMIUM
De woonboten aan het Maas-Waalkanaal Oostkanaaldijk in Nijmegen-West. © Paul Rapp

Geheime stukken woonboten per ongeluk
openbaar, politiek én bewoners boos

NIJMEGEN - De acht eigenaren van woonboten aan het Nijmeegse Maas-Waalkanaal zouden ieder een tegemoetkoming van 50.000 euro krijgen voor een noodgedwongen vertrek uit het kanaal. Dat blijkt uit geheime stukken van het college van burgemeester en wethouders die per ongeluk een tiental dagen openbaar te zien waren, zo bevestigt woonbooteigenaar Erma Pestman.

Het is de zoveelste curieuze wending in de al jaren voortdurende woonbotensoap. Na jaren van gedogen besloot wethouder Noël Vergunst vorig jaar dat de woonboten moesten verdwijnen uit het kanaal. De boten liggen volgens de wethouder immers in een gebied dat alleen is bestemd voor industrie. 

Wethouder Noël Vergunst erkende dat dit niet had mogen gebeuren. ,,Er is gewoon iets fout gegaan. De stukken zijn openbaar verklaard maar hadden zonder bedragen gepubliceerd moeten worden. We nemen het zwaar op en gaan officieel onderzoek doen.” Het is niet duidelijk of het om een strafbaar feit gaat. ,,Alleen als het met opzet is gedaan. Dat moet uit het onderzoek blijken.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.