Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Geheimzinnige stoplichtsabotage in Nijmegen: verdachte vrijgesproken omdat foto's te slecht zijn

NIJMEGEN Een 21-jarige man is door de Nijmeegse politierechter vrijgesproken van sabotage van een aantal verkeerslichten. Het bewijs dat de doorslag moest geven, twee heimelijk gemaakte foto’s van de dader, bleek niet bruikbaar. 

De rechter herkende de verdachte eenvoudigweg niet en dat gold ook voor de officier van justitie, die daarop vrijspraak eiste. De schadeclaim van ruim 6000 euro hoefde de vrijgesproken Nijmegenaar dan ook niet te betalen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Brandgrens van bombardement komt tot leven met een ‘avond vol hoop’
    PREMIUM
    VIDEO

    Brandgrens van bombarde­ment komt tot leven met een ‘avond vol hoop’

    NIJMEGEN - Niet de pijn en de verwoesting van het Nijmeegse bombardement, maar leven, hoop en toekomst. Die staan donderdagavond centraal tijdens een bijzonder herinneringsmoment langs de ‘brandgrens’ in de binnenstad. Meer dan 40 muziekgroepen met 600 tot 700 zangers, 20 tot 25 vertellers van verhalen en gedichten en 80 tot 90 hardlopers met fakkels verbeelden vanaf klokslag 20.00 uur een kwartier lang op optimistische wijze de dromen die Nijmegenaren in 1944 hadden op de avond voordat een bommenregen het centrum in puin legde.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.