De dijkwoningen die Heijmans Vastgoed bouwt in De Stelt. Artist impression: Heijmans Vastgoed
Volledig scherm
PREMIUM
De dijkwoningen die Heijmans Vastgoed bouwt in De Stelt. Artist impression: Heijmans Vastgoed © Heijmans Vastgoed

Gekte in Nijmegen: wie betaalt er 6 ton voor een rijtjeshuis met uitzicht op de Waal?

Niet alleen in Amsterdam is de hitte op de woningmarkt geconcentreerd in bepaalde delen van de stad. Op populaire plekken in Nijmegen schieten de prijzen ook voorbij de 6 ton voor een tussenwoning. Wie betaalt zo’n astronomisch bedrag voor een rijtjeshuis?

Het is dat ze ingeklemd zitten tussen twee andere woningen en dus écht rijtjeshuizen zijn, maar als het aan de verkopers van de meest luxueuze huizen in de nieuwbouwwijk Waalsprong ligt, wordt die term vermeden.

Op de website van de bouwers worden ze aangeduid als ‘dijkwoningen', ‘stadsvilla's’ en ‘boomgaardwoningen’. Met een klinkend prijskaartje eraan. Op de mooiste plekken tikt de koper 6 ton af. Het is nog iets anders dan de doodgewone rijtjeshuizen in Amsterdam die voor maar liefst 1,5 miljoen euro worden verkocht, maar de gemene deler is dat de locatie immens populair is bij een bepaald type huizenkopers. 

Uitzicht over Waal

Oké, je krijgt er ook wel wat voor terug. Een ruime woning met twee, soms drie etages, een carport. En, in het geval van de dijkwoningen in de wijk ‘De Stelt’ in De Waalsprong: uitzicht over de Waal. Met een beetje mazzel is er ook nog een lapje grond achter het huis ingetekend voor een tuinset en een zandbak voor de kinderen. Postzegeltuin.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.