Volledig scherm
PREMIUM
. © Thinkstock

Gelderland wietprovincie? Die kans wordt kleiner

Gelderland moet dé wietprovincie van Nederland worden. Daar pleitte het Gelderse D66-Statenlid Antoon Kanis ruim een jaar geleden voor toen duidelijk werd dat er een experiment komt met legale wietteelt.

De kans dat die droom werkelijkheid wordt, wordt wel steeds kleiner. Waar verschillende Gelderse gemeenten in eerste instantie enthousiast waren over de proef, daalt dit enthousiasme snel.

In de Achterhoek wilden de de drie gemeenten met een koffieshop (Doetinchem, Winterswijk, Oude IJsselstreek) gezamenlijk proefgebied worden. Nu loopt men er minder warm voor, vooral omdat in de proef geen wiet aan Duitsers mag worden verkocht. 

,,Misschien wordt zo drugstoerisme tegengegaan maar voor de Achterhoek werkt dat niet”, zegt Mark Boumans, burgemeester van Doetinchem. ,,In de Achterhoek hebben coffeeshops veel Duitse klanten. Als er niet meer mag worden verkocht aan Duitse bezoekers werken we in de hand dat de handel zich naar de straat verplaatst.”

Boumans voelt er niets voor wietkwekerijen of transport van wiet te gaan bewaken: ,,Wij gaan geen geld uittrekken om coffeeshops te beveiligen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.