Het Waalstrand bij Nijmegen is onder normale omstandigheden een geliefde chillplek bij mooi weer.
Volledig scherm
Het Waalstrand bij Nijmegen is onder normale omstandigheden een geliefde chillplek bij mooi weer. © Gerard Verschooten

Gelderse crisisleiders doen oproep: ‘Blijf dit weekend en met Pasen thuis’

ARNHEM/ NIJMEGEN - Vier Gelderse kopstukken doen een klemmende oproep aan hun inwoners om zich bij het mooie weer van komend weekend strikt te houden aan de corona-maatregelen.

‘Het coronavirus legt een zware verantwoordelijkheid op ons allemaal. Daarom doen wij een dringend beroep op u', schrijven ze in een vrijdagmiddag uitgegeven verklaring.

De oproep is ondertekend door John Berends, Commissaris van de Koning Gelderland, Hubert Bruls, voorzitter Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, Ton Heerts, voorzitter Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland en Ahmed Marcouch, voorzitter Veiligheidsregio Gelderland-Midden. 

‘Het vraagt veel van u allemaal, daar zijn we ons van bewust. (...) Wanneer we nu met zijn allen zo veel mogelijk thuis blijven, is de kans het grootst dat we in de zomer weer samen leuke dingen kunnen gaan doen.’

Lees hieronder de volledige verklaring:

Oproep aan de inwoners van Gelderland

Het wordt mooi weer dit weekend. Het eerste echte lenteweer is in aantocht. Onder normale omstandigheden zouden we er met zijn allen van kunnen genieten; door gezamenlijk de natuur in te gaan, naar de camping, een park of recreatieplas.

Helaas zijn de omstandigheden nu niet normaal. Het coronavirus legt een zware verantwoordelijkheid op ons allemaal. Daarom doen wij een dringend beroep op u.

Blijf dit weekend en ook het volgend Paasweekend zoveel mogelijk thuis. En moet u er toch op uit, houd dan anderhalve meter afstand van elkaar. 

Het vraagt veel van u allemaal, daar zijn we ons van bewust. We zijn met z’n allen verantwoordelijk voor het stoppen van het coronavirus. Jong, oud, iedereen kan er aan meehelpen om dit virus zo snel mogelijk de baas te worden. Maar dan moeten we ons allemaal, ook bij mooi weer, aan de aanwijzingen houden.

Wij rekenen op u! Alleen samen krijgen we corona onder controle!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.