Volledig scherm
PREMIUM
Een eerdere demonstratie van de ‘Gele Hesjes’ in Nijmegen. © Paul Rapp

Gele Hesjes kondigen internationaal protest in Nijmegen aan

NIJMEGEN - Protestbeweging de ‘Gele Hesjes’ heeft een internationale demonstratie aangekondigd voor zaterdag 11 mei in Nijmegen. Het idee is dat ruim 2.500 mensen uit onder meer heel Nederland, Duitsland en België naar de Gelderse stad komen om hun politieke onvrede te uiten, zegt organisator Danny Cornelissen.

Quote

Wij worden als het ware als melkgeiten behandeld en willen dat veranderen

Danny Cornelissen van de Nijmeegse ‘Gele Hesjes’

De woordvoerder van de Gele Hesjes van Nijmegen en omgeving hoopt een massaal protest in het Limburgse Maastricht in februari, waar honderden demonstranten op afkwamen, te evenaren.

,,Wij doen dit nog steeds met dezelfde reden als zeventien weken geleden’’, meldt Cornelissen, die verwijst naar het begin van de Gele Hesjes-beweging. ,,Wij worden als het ware als melkgeiten behandeld en dat willen we veranderen.’’ Zo wordt naast lagere zorgkosten onder meer gepleit voor lonen die meestijgen met de prijzen.

De internationale bijeenkomst in Nijmegen, die om 13.00 uur begint, bestaat uit een korte en een langere wandelroute die beide vanaf het station naar Plein 1944 in het stadscentrum gaan. De gemeente bevestigt dat een vergunning is aangevraagd voor een manifestatie op 11 mei. Of die daadwerkelijk door mag gaan, moet nog blijken. ,,Een toezegging is er’’, zegt Cornelissen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.