De demonstratie van de Gele Hesjes in Nijmegen op zaterdag 1 december. In het midden (met megafoon) Danny Cornelissen en naast hem Karin de Vocht - vriendin van Henk Kuipers.
Volledig scherm
PREMIUM
De demonstratie van de Gele Hesjes in Nijmegen op zaterdag 1 december. In het midden (met megafoon) Danny Cornelissen en naast hem Karin de Vocht - vriendin van Henk Kuipers. © Paul Rapp

Gele Hesjesbeweging Nijmegen: ‘Ze willen ons klein houden met hun fakenieuws’

NIJMEGEN - Er mogen dan vandaag geen Gele Hesjes door de Nijmeegse binnenstad trekken, woordvoerder Danny Cornelissen gaat wel degelijk de straat op. Hij sluit aan bij de demonstratie in Den Haag, vertelt hij in zijn rijtjeshuis in het Waterkwartier in Nijmegen. Niet te missen vanwege het gele veiligheidshesje op een hanger naast de voordeur. Aan de buitenkant welteverstaan.

In de gemakkelijke stoel tegenover hem heeft zich een tweede Geel Hesje van het eerste uur genesteld: Karin de Vocht. Geen Nijmeegse, al ging ze er wel naar school. Ze hebben elkaar in de protestbeweging gevonden. Ze reist vandaag dan ook samen met Cornelissen af naar Den Haag. 

De Vocht is meer bekend als 'de vrouw van’ captain Henk Kuipers van No Surrender. Hoewel die ondertussen met de motorclub is gestopt, vertelt ze. Kuipers zit vast. ,,Al twaalf maanden in voorarrest, onschuldig’’, is haar overtuiging. Anders was ze ondertussen mevrouw Kuipers geweest, want een huwelijk zit al een tijdje in de planning. Kuipers schrijft vanuit de gevangenis (tegenwoordig die in Almelo) een blog. Niet toevallig gaat de laatste over de Gele Hesjes. Ook hij sympathiseert met de beweging.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.