Volledig scherm
PREMIUM
In deze beheerderswoning willen de eigenaren nu permanent hun intrek nemen. © Paul Rapp

Gemeente blundert met vergunning op ‘mooiste woonplek’

NIJMEGEN - Je mag er eigenlijk niet wonen, maar nu gebeurt het mogelijk tóch. Door een blunder van de gemeente kunnen de eigenaren van een perceel aan de Bosweg 38 alsnog hun intrek nemen in de riante beheerderswoning die ze er eerder lieten bouwen. Opmerkelijk, want het bestemmingsplan staat permanente bewoning ‘op een van de mooiste plekken’ van Nijmegen helemaal niet toe.

Volledig scherm
Het perceel aan de Bosweg ligt op een van de mooiste plekken van Nijmegen. © Paul Rapp

De gemeente erkent een procedurefout te hebben gemaakt. Omdat verzuimd is binnen de wettelijk beslistermijn te reageren, is de aangevraagde vergunning ‘automatisch’ verstrekt. Er kan nog wel bezwaar worden aangetekend, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Buurtbewoners spreken schande van deze curieuze uitglijder, wat hen betreft de zoveelste in deze kwestie.

Zacht prijsje
De voorgeschiedenis: in oktober 2015 verkoopt de gemeente het bewuste perceel op de Kwakkenberg, lange tijd de thuisbasis van zeeverkenners De Batavieren. Op de bosgrond rust de bestemming recreatie. Omdat permanente bewoning niet mag, betalen de kopers een zacht prijsje voor de grond: 110.000 euro. Ter vergelijking: buurtgenoten betaalden vorig jaar voor percelen die half zo groot zijn maar waar wél mag worden gewoond het viervoudige. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.