Maaien van de berm bij Dreumel. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Maaien van de berm bij Dreumel. Foto ter illustratie. © DG

Gemeente gaat minder streng maaien om insecten te sparen

NIJMEGEN - De komende maanden wordt op Nijmeegse gemeentegrond alleen gemaaid als het echt nodig is. Dat belooft wethouder Bert Velthuis de raad, die zich zorgen maakt over de terugloop van het aantal bijen en andere insecten.

9 reacties

 • Ruud Andriessen

  2 jaar geleden
  Hoe schraler de grond des te groter de diversiteit. Vaker maaien heeft alleen zin wanneer er voor gekozen wordt de grond te verschralen en het maaisel af te voeren. Dat houdt in een keer op wanneer je ervoor kiest alleen bij noodzaak te maaien. De kunde bestaat er in om een hoge diversiteit te beheren. Dat vereist vakmanschap.
 • Fietser

  2 jaar geleden
  De bermen langs het kanaal bij de Vossendijk worden dan natuurlijk ook niet gemaaid om het wildkamperen voor de vierdaagsecamping mogelijk te maken? 
 • Jochem Boxtel

  2 jaar geleden
  Dat heeft dus niks met maaien te maken, maar met wegwerpen van afval...
 • BLE

  2 jaar geleden
  Wat je dan nu krijgt (en al vaak gezien) is dat de maaimedewerker zijn machine aanzet en vol zo'n stuk plantsoen in rijdt waarbij het  al weken/maanden overwoekerde plastic en ander afval je om de oren vliegt. Voila, een nieuw probleem is ontstaan 
 • Marijke Stoffelen

  2 jaar geleden
  Het gras in de bermen moet zeker weet een meter hoogstaand zodat je bij het uitrijden van de wijk niet kunt zien of er iets aankomt met alle gevolgen van dien een nette manier van bezuiniging
 1. We ‘bouwen, bouwen, bouwen’, maar alleen voor de rijken: ‘Huis voor twee ton lukt bijna niet’
  PREMIUM
  woningcrisis
  31

  We ‘bouwen, bouwen, bouwen’, maar alleen voor de rijken: ‘Huis voor twee ton lukt bijna niet’

  Verwoede pogingen om het woningtekort op te lossen, schieten in Oost-Nederland hun doel voorbij. Er worden vooral dure huizen gebouwd, terwijl er juist een schreeuwende behoefte is aan ‘betaalbare’ woningen voor starters. Ondanks goede voornemens, miljardensubsidies van het Rijk, miljoenen van provincies en beloftes lukt het gemeenten vooralsnog niet dat tij te keren.
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 3. Jonge starters Nick en Ilse kregen voorrang in dit wooncomplex: ‘Ik mis het wel om elke dag m'n pa te spreken’
  PREMIUM
  Wij van Woenderskamp
  2

  Jonge starters Nick en Ilse kregen voorrang in dit wooncom­plex: ‘Ik mis het wel om elke dag m'n pa te spreken’

  NIJMEGEN - Voor jonge starters is het moeilijk een dak boven het hoofd te vinden. Een Nijmeegse woningcorporatie heeft een oplossing: kleine appartementen en voorrang voor jongeren. Wie zijn die jongeren die in de knel komen? En hoe wonen ze nu? Dit is deel 2 van de serie ‘Wij van Woenderskamp’, een nieuw wooncomplex in Nijmegen-Noord waar jongeren voorrang kregen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.