Volledig scherm
Tweede Walstraat 104-106 is aangekocht door de gemenete Nijmegen, zodat koffieshop 't Kunsje (gele pnad links) niet kan uitbreiden. © De Gelderlander

Gemeente kaapt pand weg voor coffeeshop 't Kunsje

NIJMEGEN - Het voorlopig koopcontract was al getekend voor het pand aan de Tweede Walstraat 104-106, zodat coffeeshop 't Kunsje kon uitbreiden. Om dat tegen te gaan gaat de gemeente Nijmegen het pand nu aankopen.

Nijmegen wil zo het veelbesproken gebied rond de hoek van Tweede Walstraat en Vlaamse Gas voor verdere verloedering behoeden. 

De hoek Tweede Walstraat heeft een slechte naam, onder meer vanwege dealen op straat. Diverse woonhuizen zijn er permanent voorzien van houten planken voor de ramen, omdat bewoners zich onveilig voelen. De gemeente wil een grote facelift van het gebied en tegelijk uitbreiding van coffeeshops tegengaan, om de wijk leefbaarder te maken. 

4 ton

Nijmegen koopt het pand voor  400.000 euro, 15.000 euro meer dan in het contract met de eerste koper. Als de gemeenteraad over een paar weken akkoord gaat met de aankoop, dan heeft Nijmegen het aan de Tweede Walstraat in bezit. Het pand moet dan helemaal leeg zijn.

Het is niet de bedoeling dat het lang in eigendom blijft van de gemeente. Het kan ingepast worden in vernieuwingsplannen van andere particuliere eigenaren in de omgeving. Tot die tijd wordt het tijdelijk gebruikt, bijvoorbeeld als ontmoetingsruimte voor omwonenden en ondernemers uit de directe omgeving.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Radboud Universiteit stuurt phishing-mail naar studenten en medewerkers: Trappen ze erin?

    Radboud Universi­teit stuurt phis­hing-mail naar studenten en medewer­kers: Trappen ze erin?

    NIJMEGEN - Alle studenten en medewerkers van de Radboud Universiteit kregen onlangs een mailtje: ‘Uw mailbox is bijna vol. Om te voorkomen dat uw mailbox niet meer bereikbaar is voor uzelf en voor anderen die u willen mailen, adviseren we u dringend extra ruimte aan te vragen.’ De e-mail riep op dit zo snel mogelijk te doen door op een link te klikken en hun gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.