Volledig scherm
De rij Italiaanse populieren langs de Industrieweg in Nijmegen die de gemeente wil kappen. © Google Streetview

Gemeente naar Raad van State om bomenkap Industrieweg

NIJMEGEN - De kap van 62 Italiaanse populieren aan de Industrieweg in Nijmegen is de inzet van een zaak bij de Raad van State, komende week. De gemeente Nijmegen wil deze bomen kappen, maar de rechter zette daar vorig jaar een streep door. Daartegen is de gemeente in hoger beroep gegaan. 

Voor de kap van de populieren werd in november 2017 een kapvergunning verleend, waartegen een omwonende bezwaar maakte. De gemeente verklaarde het bezwaar niet-ontvankelijk, waarop de omwonende naar de rechter stapte. Die stelde hem in het gelijk. De gemeente legt de zaak nu voor aan de Raad van State.

Veiligheid

Volledig scherm
De rij Italiaanse populieren langs de Industrieweg in Nijmegen die de gemeente wil kappen. © Google Streetview

Volgens de gemeente moeten de bomen wijken vanwege de veiligheid; de populieren staan dicht op elkaar, waardoor ze dode takken verliezen die op het fietspad en de weg terechtkomen. Ook drukken de wortels de tegels van het fietspad omhoog. Daarnaast zijn de populieren bijna aan het eind van hun leven; ze zijn 23 jaar oud, terwijl ze volgens de gemeente maximaal 25 tot 30 jaar worden.

Nijmegen stelt dat de bewonersgroep nauw betrokken is geweest bij het plan om de populieren te vervangen door geschiktere beplanting. Inmiddels is een nieuwe bomenrij achter de populieren aangeplant, evenals twaalf grote bomen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Haal weg aso’ op oldtimers lijkt duidelijke boodschap aan eigenaren: ‘Ze houden al 12 jaar parkeerplekken bezet’
    PREMIUM
    VIDEO

    ‘Haal weg aso’ op oldtimers lijkt duidelijke boodschap aan eigenaren: ‘Ze houden al 12 jaar parkeer­plek­ken bezet’

    NIJMEGEN - ‘Lul’, ‘aso’ en ‘ga weg’. Het lijkt een duidelijke boodschap aan de eigenaren van de oldtimers die maandagavond werden besmeurd in Nijmegen. De bolides staan vaak langdurig geparkeerd in de garage de Kazerne aan de Molenveldlaan, zegt Dirko Wijers, die in de buurt werkt. ,,Vrijwel het hele jaar zelfs. Je huurt hier met het idee dat je ook kan parkeren.” Niet dat Wijers enig begrip heeft voor de actie. ,,Het lijkt me een wanhoopsdaad.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.