AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

Gemeente Nijmegen gebruikt nepaccounts om bijstandsfraude te signaleren

NIJMEGEN - Ook sociale rechercheurs van de gemeente Nijmegen gebruiken nepaccounts om op social media als Facebook, Twitter en Instagram onder meer bijstandsfraude op te sporen. Op de terreinen ‘veiligheid’ en ‘publiekszaak’ is dat ook gebeurd.

20 reacties

 • Carel van ‘t Zand

  2 jaar geleden
  Per direct stoppen met het uitkeren van toeslagen. Dit systeem vraagt gewoon om fraude. In feite moet een basisuitkering genoeg zijn om van te leven. Tel eens op hoeveel belastinggeld de overheid jaarlijks verbrast. Volgens mij kunnen de belastingen flink omlaag als men ophoudt met geld uitdelen. Daartegenover moet een bevolking staan die verantwoordelijkheid neemt voor het eigen leven ipv denken dat ‘ze’ alles wel voor je regelen. Beloon zelfstandigheid.
 • Mattie Veld

  2 jaar geleden
  Er zal ongetwijfeld gefraudeerd worden, maar om iedereen dus maar over één kam te scheren gaat me te ver.
 • rebecca langendoen

  2 jaar geleden
  Overal wordt gefraudeerd juist ook bij de groepen/ mensen waar je het niet van zou verwachten maar die denken dat niemand ze doorheeft die moet je justin de gaten houden
 • Jan Bergmans

  2 jaar geleden
  Belastingherziening: Iedereen > 25 jaar langer dan 15 jaar NL paspoort inkomen aanvullen tot 15.000 euro, boven 15K 10% loonbelasting, > 20K 20% > 30K 35% > 45K 45% > 60K 55%. 1e 2 kids kinderbijslag. Verder ALLE inkomens en subsidie voorzieningen van de overheid afschaffen. Scheelt ook 30 miljard per jaar aan uitvoeringsorganisaties.
 • Junior Link

  2 jaar geleden
  Heb zelf ook een tijd in de bijstand gezeten, en werd toen ook beticht van fraude. En waarom?, omdat ik mijn eigen spullen verkocht. Het was dus verboden om spullen die ik zelf gekocht had voor een lager bedrag te verkopen aan iemand anders.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen