Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Paul Rapp

Gemeente Nijmegen steeds meer in de knel met aanpak illegale studentenhuizen

Een nieuwe sof voor de gemeente Nijmegen dreigt bij de aanpak van illegale studentenpanden. Nadat de gemeente eerder al een flinke tik op de vingers had gekregen bij de rechter, bleek maandag bij de Raad van State dat ook de huidige, aangepaste aanpak mogelijk op juridisch drijfzand is gebouwd.

39 reacties

 • Uw Buurman

  10 maanden geleden
  Bijzondere is dat Den Haag al 10 jaar terug zijn handen van het woonbeleid heeft afgetrokken. Onder linkse invloed hebben we de verhuurdersheffing gekregen voor woningbouw verenigingen, meer milieuregels om bij te bouwen, en lange tijd ook beperkte gronduitgifte zodat veel bouwers failliet zijn gegaan.
 • Uw Buurman

  10 maanden geleden
  Wie een studio heeft, kan de hand ophouden voor huursubsidie.Als de staat betaald, waarom niet luxer wonen?
 • Uw Buurman

  10 maanden geleden
  Woningmaffia?
 • Uw Buurman

  10 maanden geleden
  Ik snap je kritiek niet. Er zijn gewoon regels voor verkamering en limieten voor hoeveel mensen mogen wonen in een huis. Waar de rente heel laag staat, zijn de belastingen op verhuur door ATAD, de verhuurdersheffing verhogingen van de vermogensbelasting en vennootschapsbelasting allemaal veel hoger geworden. Waardoor wat een verhuurder over houdt niet beter is dan een paar jaar terug. De gehele woonmarkt wordt gecontroleerd door de overheid, zowel in aanbod als vraag. De reden voor de prijsstijging van je huur is vooral schaarste en belastingen.
 • Nexit

  10 maanden geleden
  De Gemeente bepaalt al lang wat je als eigenaar van een huis wel/niet mag. Mocht je een pand rond het stationsgebied hebben dan ben je verplicht het aan de Gemeente te verkopen om speculatie te voorkomen. Dit lijkt mij ook niet door de beugel kunnen. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.