Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ROBIN UTRECHT

Gemeenten ontevreden over zichzelf bij bouw betaalbare huurwoningen

Het zou dé oplossing moeten zijn voor mensen die niet in aanmerking komen voor sociale huur, maar ook niet kunnen kopen: middenhuur. De komende jaren zijn in Gelderland 9.000 van die betaalbare woningen nodig, maar we komen net aan de helft. Het probleem, zo erkennen de Gelderse gemeenten: ze hebben hun zaakjes niet op orde.

De plannen van de gemeenten in deze provincie reiken de komende vijf jaar tot zo'n 4.500 huizen, zo inventariseerde het Arnhemse adviesbureau Stec Groep. En dat terwijl er twee keer zo veel middenhuur - woningen voor 700 tot 1.000 euro per maand - nodig is. 

De Gelderse gemeenten zijn dan ook niet te spreken over hun inzet op dit vlak. Uit een 
enquête van Stec blijkt dat 86 procent van de gemeenten ontevreden is over het eigen beleid, fors meer dan het landelijk gemiddelde van 66 procent.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Populaire sluipweg in Nijmegen is niet zomaar uitgewist
    PREMIUM
    VIDEO

    Populaire sluipweg in Nijmegen is niet zomaar uitgewist

    NIJMEGEN - Spuugzat waren de omwonenden van de Griftdijk in Nijmegen-Noord de drukte op de doorgaande weg. De sluiproute maakte het leven in de aangrenzende nieuwbouwwijken op gezette tijden veel minder aangenaam. Zo'n beetje elke werkdag stond de boel 's ochtends en 's avonds luidruchtig vast. Om tafel met de gemeente Nijmegen kwamen de omwonenden zelf op het idee om de Griftdijk in de spitsuren verboden terrein te laten verklaren voor iedereen die er niet woont.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.