Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

Genoeg leerkrachten in regio Nijmegen, maar voor hoe lang?

NIJMEGEN - Voor het nieuwe schooljaar zijn er weer genoeg leerkrachten voor de basisscholen in de regio Nijmegen. Lucienne van de Brand van de dertien basisscholen van onderwijskoepel St. Joseph in Nijmegen slaakt daarbij direct een noodkreet: ,,Alle klassen zijn bezet. Maar het kostte opvallend meer moeite dan in de jaren hiervoor.”

Dat zeggen ook bestuurders van andere onderwijskoepels in de regio. Marthijn Manders van Condor (tien basisscholen in onder meer Millingen, Ooij, Heumen, Wijchen en Malden): ,,De vaste bemensing is geregeld, maar de trend zet ook door: elk jaar neemt het tekort toe.”

De zorgen zijn daarom groot met betrekking tot de vervangingspoules. Die dunnen steeds verder uit. Bestuurder Hennie Biemond van Kans & Kleur (vijftien basisscholen in de regio Wijchen): ,,We zitten duidelijk krapper dan voorheen. We zijn het hele jaar door bezig om nieuwe vacatures ingevuld te krijgen. Anders dan vroeger is dit een continue zorg geworden.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.