Achilles'29 had negentig jaar lang een eigen onderkomen op sportpark De Heikant. De club raakte dat kwijt na een conflict met de familie Derks (complexeigenaren). Sinds november speelt de Groesbeekse hoofdklasser op het complex van dorpsgenoot Germania.
Volledig scherm
PREMIUM
Achilles'29 had negentig jaar lang een eigen onderkomen op sportpark De Heikant. De club raakte dat kwijt na een conflict met de familie Derks (complexeigenaren). Sinds november speelt de Groesbeekse hoofdklasser op het complex van dorpsgenoot Germania. © Paul Rapp

Germania: ‘Achilles alleen welkom op ons veld zonder clubhuis-eis’

GROESBEEK - Voetbalclub Achilles’29 krijgt geen eigen kantine op het sportpark van plaatsgenoot Germania. Koestert de Groesbeekse hoofdklasser die wens wél dan is zij niet welkom op de Stekkenberg.

Germania werkt aan een overeenkomst waardoor Achilles ook komend seizoen van háár voetbalcomplex gebruik kan maken. Daarin staat echter wel zwart op wit dat Achilles geen recht heeft op een eigen clubhuis. 

,,Anders gaat de deal niet door. Een eigen home voor Achilles zien wij niet zitten”, zo benadrukt Willie Verbeet. De oud-voorzitter zit namens Germania in de commissie die samenwerking met de dorpsgenoot onderzoekt.

Noodlokalen

Diverse (bestuurs)leden van Germania zeggen zich de voorbije maanden gestoord te hebben aan uitlatingen van Achilles. Grootste ergernis zijn berichten over een mogelijk eigen onderkomen op sportpark Noord. Achilles’ communicatieman Bert Arents hintte daar eind februari in deze krant nog op. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.