Volledig scherm
PREMIUM
Kunstenares Gerry Dobbelaer © Paul Rapp

Gerry Dobbelaer: 80 jaar en nog niet klaar

vrijdaginterviewGerry Dobbelaer (1939) viert haar 80ste levensjaar met een tentoonstelling in de Stevenskerk. De Nijmeegse kunstenaar werkt gestaag door, haar schilderijen zijn geliefd en worden grif verkocht. ,,Mijn werk ontwikkelt zich nog steeds, ik ben niet klaar.”

Als je een afspraak hebt met een 80-jarige verwacht je niet iemand als Gerry Dobbelaer te treffen. Ze heeft iets meisjesachtigs. Zelf kan ze zich ook niet voorstellen dat ze zo oud is. ,,In wezen blijf ik wie ik ben.” Ze werkt gewoon door en wordt nog steeds verrast door wat er in haar schilderijen tevoorschijn komt. Nagenoeg alle schilderijen die in de Stevenskerk hangen, zijn van de afgelopen vier jaar. Aan een enkel ouder stuk kun je zien dat de kunstenares zich nog steeds ontwikkelt. Het kleurgebruik is nét anders en het nieuwere werk is verfijnder.

Quote

Ik schilder graag vrouwen omdat ik ze beter begrijp

Gerry Dobbelaer, Kunstenaar
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.