Het Citadel College.
Volledig scherm
Het Citadel College. © David van Haren

Gescheurde vloer Citadel College nog voor kerst helemaal veilig

NIJMEGEN - Het Citadel College in Lent wordt de komende weken grondig verbouwd en verstevigd. Nog voor de kerst moet de middelbare school, waar al weken stutpalen staan om elk risico op instorting uit te sluiten, permanent veilig zijn.

Rond Pasen bleek er een ruim zeven meter lange scheur te zitten in een betonnen vloer tussen de tweede en derde verdieping. 

Oorzaak: de te zware klimaat-installatie op het dak. Er werden in allerijl stutpalen geplaatst. Dit najaar zijn, na een second opinion van ingenieursbureau Royal Haskoning, tot twee keer toe extra stutpalen aangebracht, op drie verdiepingen. Acht lokalen werden bovendien afgesloten, mede op last van toezichthouder ODRN

Kraan

Binnenkort wordt gestart met de werkzaamheden die moeten leiden tot een definitieve oplossing.  Via een grote kraan zullen bouwmaterialen naar binnen worden getakeld. Als die kraan op het schoolplein staat mogen de leerlingen niet op dit plein komen, ze mogen dan zelfs niet in het schoolgebouw zijn. Rector Wouter Middendorp sluit niet uit dat de leerlingen hierdoor eenmalig een kortere lesdag hebben. Ook zullen de lesroosters tijdens de werkzaamheden geregeld moeten worden gewijzigd. Inzet is wel om het werk zoveel mogelijk buiten de lestijden te plannen.

Kosten

Met de aanpassing van de vloeren en de draagconstructie wordt volgens Middendorp nu alsnog 'hetzelfde veiligheidsniveau gehaald als bij nieuwbouw'. Het Citadel College is nog geen zes jaar oud. Nog steeds is niet duidelijk wat destijds mis is gegaan bij de bouw en waarom de draagconstructie niet deugde.

Over de kosten van de hersteloperatie kan de rector nog niets kwijt. Ook is nog niet duidelijk wie ervoor opdraait: de school zelf, de bouwer of de architect? 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.