Volledig scherm
Egbert Lieber, door staking Raynair gestrand in Spanje © foto dg

Gestrand door staking Ryanair: 'Volgend jaar weer met auto op vakantie'

Door de pilotenstaking vrijdag bij Ryanair zijn talloze mensen gestrand in Europa. Ze vieren noodgedwongen een paar dagen langer vakantie ver van huis. 

Egbert Lieber (55) uit Nijmegen zou deze vrijdag met zijn vrouw en twee kinderen vanuit Alicante terugvliegen naar Weeze, maar door de pilotenstaking komt hij nu pas dinsdag terug. 

,,We zijn acht uur bezig geweest om de vlucht over te boeken. De website was overbelast en de live-chat had een wachttijd van 244 minuten. Ik vind het triest dat Ryanair geen stapje extra doet in zo'n situatie. Het was stressen.'' Ze zouden maandag weer aan het werk gaan, maar hun bazen weten inmiddels van hun situatie. Woensdag zijn ze weer van de partij.

Ryanair betaalt

Gelukkig konden ze hun appartement in de Spaanse badplaats nog een paar dagen langer huren. En de extra gemaakte kosten worden vergoed door de Ierse luchtvaartmaatschappij. 

,,Dat hebben we zwart op wit gekregen van een Ryanair-medewerker.'' Dat dan weer wel. En dus maken ze er nu maar het beste van. Wat volgens Lieber niet zo moeilijk is in Alicante. ,,Maar wat mij betreft gaan we volgend jaar gewoon weer met de auto naar Frankrijk.’’

Duurdere tickets

Esther van Zwol (49) uit Ruurlo zit met haar gezin noodgedwongen twee dagen langer op Kreta. Omdat zij en haar man vreesden dat er een run zou ontstaan op Ryanair-vluchten die nog wel gaan, hebben ze hun retourticket laten uitbetalen. ,,Nu kunnen we tenminste redelijk op tijd terug naar huis.’’

Volledig scherm
Esther van Zwol en haar gezin. © Eigen foto

Maar wel met duurdere tickets. Ze schat dat ze alles met alles 700 euro extra kwijt zijn door de staking. ,,We hebben een reisverzekering, maar geen idee wat we daarvan vergoed krijgen.’’ 

Maar ze wil er ook niet te dramatisch over doen. ,,We zijn gezond, we zitten niet op Lombok’’, relativeert Van Zwol. En dat de piloten opkomen voor betere arbeidsomstandigheden, daar kan ze ook wel mee inkomen. Wat dat betreft mag deze staking van haar aanleiding zijn voor een maatschappelijk debat. ,,Omdat wij passagiers het goedkoopste willen, worden mensen uitgeknepen.’’

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.