Een impressie van een gepersonaliseerde patiëntenkamer in het Radboudumc.
Volledig scherm
Een impressie van een gepersonaliseerde patiëntenkamer in het Radboudumc. © Radboudumc

Geur van thuis moet ziekenhuispatiënt sneller laten genezen

NIJMEGEN - Een ziekenhuiskamer waar je je op het strand waant, in het bos, bij een waterval. Of thuis, maar in ieder geval niet in een medisch circus. Het Radboudumc werkt aan eenpersoonskamers waar niet pillen maar video-projecties, games en geuren het herstel van een patiënt moeten bevorderen.

5 reacties

 • Gerrit Louter

  4 jaar geleden
  Nu begrijp ik waarom een kennis van mij z,n zweetsokken mee nam naar het ziekenhuis toen hij daar moest worden opgenomen voor apneu problemen...!  helemaal duidelijk...de geur van thuis....!   werkt genezend....want hij is al weer thuis , en snurkt niet meer volgens z,n vrouw.
 • RuckBogers

  4 jaar geleden
  Ach, als ze vanzelf genoeg geld over de balk gooien komt er vanzelf wel toezicht vanuit de staat. Of is dit nu al het geval?
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  Nou ik weet niet wat ik ruik als ik een ziekenhuis binnenkom (ether ofzo) maar ik vind het een verschrikkelijke geur. Zou er spontaan ziek van worden.
 • dks

  4 jaar geleden
  Leuk en als je dan ook nog een ober kunt roepen voor een lekker bietje is het helemaal tof. Maar alles wat ze willen zal wel een utopie blijven, ik denk dat het geld in de zakken van de managers en directie zal verdwijnen!
 • Peter

  4 jaar geleden
  Fantastisch initiatief! 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.