Volledig scherm
© Gerard Verschooten

Gevecht tussen Nijmegen en Hilckmann peperduur

NIJMEGEN - De kosten van het juridische gevecht van Nijmegen met slachthuis Hilckmann om de 'verdwenen' uitkoopsom van 21 miljoen euro, lopen snel op. Sinds eind februari, toen Hilckmann plotseling de deuren sloot, heeft Nijmegen al minstens een half miljoen aan kosten gemaakt.

Een woordvoerder van Nijmegen vindt dat niemand verrast kan zijn. „De rechtszaak is een complex proces. Het voortdurend beslag moeten leggen op rekeningen, het uitvoeren van accountantscontroles en de procedure zelf zijn kostbaar."

Zorgen
Raadslid Noël Vergunst van GroenLinks maakt zich zorgen over de kosten. „Mijn rechtvaardigheidsgevoel zegt: doorgaan met de juridische strijd. Hilckmann heeft zich aan geen enkele afspraak gehouden: geen verhuizing, geen behoud van werkgelegenheid en het geld is weg. Dus, aanpakken dat slachthuis.” Vergunst vraagt zich af 'of het toch niet slim is een poging te doen met Hilckmann aan een overlegtafel te gaan'. „We jagen elkaar nu op. Wie heeft de diepste zakken, daar lijkt het op uit te draaien."

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.