Het gevelconcert op de Grote-Markt is een van de hoogtepunten op de 2de dag van de zomerfeesten in Nijmegen.
Volledig scherm
Het gevelconcert op de Grote-Markt is een van de hoogtepunten op de 2de dag van de zomerfeesten in Nijmegen. © Theo Peeters

Gevelconcert bij de Waagh viert jubileum: ‘Het wordt een reis door de tijd en een feest van herkenning’

NIJMEGEN - Vaste prik op de Vierdaagsefeesten: het Gevelconcert op de Nijmeegse Grote Markt zondag. Uit de ramen en vanaf het bordes van de Waagh spelen muzikanten van verschillende dweilorkesten voor het publiek dat luidkeels meezingt op het plein.

Gevelconcert op de Grote Markt.
Volledig scherm
Gevelconcert op de Grote Markt. © Paul Rapp

Het wordt de 25ste keer dat bezoekers van de Vierdaagsefeesten worden getrakteerd op een serenade. Daarom is het programma verrijkt met een compilatie van hoogtepunten uit eerdere edities. ,,Het wordt een reis door de tijd en een feest van herkenning”, aldus Co van Eldik van Stichting Gevelconcert.

Een paar jaar geleden was het Gevelconcert verdwenen. In 2015 werd het afgezegd omdat het vuurwerk van dinsdag naar zondag was verplaatst. De organisatie van de Vierdaagsefeesten dacht dat alle aandacht daar naartoe zou gaan. Dit tot groot verdriet van de muzikanten.

De horeca van de Grote Markt vond dat de happening moest terugkeren en zette het feest opnieuw op. Vanaf 2017 wordt er weer als vanouds geblazen en gezongen op het historische plein. Er spelen zo’n 70 muzikanten, ze zijn afkomstig van de dweilorkesten The Blue Mops en Fantatteme aangevuld met mensen van de Fietsband, Kwakbergband en The Flyers.

Het Gevelconcert is dit jaar op zondag 14 juli. De band Summerland en het Feestteam zorgen vanaf half zeven voor het voorprogramma. Na het vuurwerk, vanaf elf uur spelen, de muzikanten uit de ramen bekende oude en hedendaagse meezingers.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.