Volledig scherm
Het Nijmeegse filiaal van Domino's Pizza. © N1

Gewapende overvallers Domino's Pizza in Nijmegen zijn gefilmd

NIJMEGEN – Twee mannen hebben zaterdagavond met een vuurwapen een filiaal van Domino's Pizza aan de Groenestraat in Nijmegen overvallen. Een medewerker werd daarbij onder schot gehouden.

Het duo drong zaterdagavond rond 22.25 uur het filiaal binnen. Op dat moment waren er zes mensen aanwezig in de zaak. 

Eén van de overvallers hield de medewerkers met een geweer onder schot. Ondertussen haalde de andere man de kassa leeg. Ze gingen er vandoor met een geldbedrag en een blikje cola.

De daders van de overval zijn gefilmd. Er hangen camera's in de pizzazaak. Een overvaller was gemaskerd, de ander niet. Ze stonden vol in het beeld van de camera's. De politie heeft de videobeelden meegenomen voor onderzoek.

De politie zoekt naar getuigen en heeft een signalement vrijgegeven. Eén van de daders droeg een sjaal en een muts, is 1.88 meter lang en heeft donker gekleurd haar. De andere dader is ongeveer 2 meter lang, heeft een donkere huidskleur en is tussen de 25 en 30 jaar oud. 

Eetgelegenheden favoriet

Op 30 augustus 2015 werd het filiaal ook al eens overvallen is. De daders zijn toen uiteindelijk gepakt.

De Nijmeegse politie registreerde vorig jaar, 2016, in totaal 15 overvallen tegenover 25 in 2015. Dat is een daling van maar liefst 40 procent. Desondanks zijn overvallers in Nijmegen actiever dan in Arnhem en Ede. Vooral cafetaria's en andere eetgelegenheden moesten het vorig jaar ontgelden de Waalstad. Dit jaar valt het aantal overvallen mee in Nijmegen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.