Gewelddadige overval op ouder echtpaar in woning Nijmegen: ‘HELP, BEL 112’

VIDEONIJMEGEN – Een ouder echtpaar is in de nacht van maandag op dinsdag slachtoffer geworden van een gewelddadige overval in Nijmegen. De overvallers sloten het echtpaar op in een kamertje in hun woning aan de Kerkstraat.

Rond 01.30 uur werd er groot alarm geslagen bij de politie. Een fietsende voorbijganger hoorde iemand op de ramen bonken. Vervolgens liep de man naar het raam, waarna hij een oud echtpaar met een briefje zag voor het raam: ‘HELP, BEL 112’, waarna hij dat heeft gedaan.

Vele agenten kwamen ter plaatse en zijn de woning binnen gegaan. Ze hebben de deur open gemaakt, waarna bleek dat het om een overval ging. Ze waren in een kamertje opgesloten, meldt de politie ter plekke. Of ze ook vastgebonden zaten kon de politie nog niets over kwijt. Ook was nog niet bekend hoelang ze al opgesloten zaten. Dit zal uit onderzoek moeten blijken.

Zowel de man als de vrouw zijn op leeftijd. Ze zijn gecontroleerd door ter plaatse gekomen ambulancepersoneel. De recherche is ter plekke een groot onderzoek gestart en zal tot vroeg in de ochtend bezig zijn. Getuigen worden opgeroepen om contact op te nemen met de politie. 

Volledig scherm
De woning waar vannacht een overval is gepleegd, op de Kerkstraat in Nijmegen. © Roland Heitink/Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.