Gewonde bij steekpartij in flat in Nijmeegse wijk Tolhuis: ‘Hij bloedde als een rund’

video | updateNIJMEGEN - Bij een steekpartij in een flat in de 12e straat Tolhuis is zondagavond een persoon gewond geraakt. Wat er precies is gebeurd, is nog onbekend; de politie doet onderzoek. Naar verluidt heeft de politie gisteravond direct een jongeman aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de steekpartij. Dat is nog niet bevestigd.

Een bewoner van de flat Snouckaert zag de gewonde man bloedend in zijn flat aankomen. ,,Hij belde bij ons aan en riep: ‘ik ben neergestoken, help me’. Hij bloedde als een rund en viel bij de voordeur in mijn armen. Samen met mijn vriendin hebben we de wond gestelpt en 112 gebeld", zegt hij. De man zou met een mes in zijn zij zijn gestoken.

Aanspreekbaar

De politie was drie minuten later bij de flat, kort daarna gevolgd door de ambulance. De flatbewoner bleef al die tijd bij het slachtoffer dat voor zijn voordeur lag. ,,Ik heb hem aan de praat gehouden, hij was goed aanspreekbaar. Ik hoop dat het goed met hem gaat", zegt hij. ,,Politie en ambulance waren snel ter plaatse en hebben goed werk gedaan. Zo’n twintig minuten nadat we 112 hebben gebeld, is hij op de brancard afgevoerd.”

De bewoner kent het slachtoffer niet, en weet ook niet waarom hij uitgerekend bij hem aanbelde. ,,Te zien aan het bloedspoor is hij met de lift naar de eerste verdieping gegaan en heeft hij daarna bij mij aangebeld, de eerste deur die hij zag.”

Spoor naar andere flat

Buiten is een langer spoor te zien, van zo'n 150 meter, dat voert naar een andere flat, Boetbergen. Het vermoeden bestaat dat daar de steekpartij heeft plaatsgevonden.

De melding over de steekpartij werd rond kwart over elf ‘s avonds gedaan. Meerdere ambulances en een traumahelikopter werden opgeroepen. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Wel was de man bij bewustzijn. 

Politie is in de 12e straat Tolhuis in Nijmegen vanwege een steekpartij.
Volledig scherm
Politie is in de 12e straat Tolhuis in Nijmegen vanwege een steekpartij. © Persbureau Heitink

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.