Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Gezochte Nijmegenaar (17) opgepakt voor straatroof en bedreiging

NIJMEGEN - De politie heeft een 17-jarige jongen opgepakt voor de straatroof op een 20-jarige Nijmegenaar. Het slachtoffer werd op zondagavond 4 november ernstig bedreigd en beroofd door twee jongemannen op een scooter. 

Het duo reed hem klem op de Van Peltlaan. De Nijmegenaar werd gedwongen te pinnen bij de pinautomaat van de ABN Amro op de Hatertseweg. De overvallers gingen er vervolgens met het geld en zijn telefoon vandoor. De jonge straatrover werd woensdagavond opgepakt bij winkelcentrum Dukenburg toen alerte agenten hem zagen lopen. De politie keek al een tijdje naar hem uit. De 17-jarige wordt van meerdere misdrijven verdacht. 

Golf van overvallen

Nijmegen kampte vorig jaar met een golf aan overvallen. De politie zet deze winter daarom samen met de gemeente vol in op het voorkomen van straatroven en overvallen. Criminele jongeren worden gewaarschuwd dat ze in de gaten worden gehouden. Straatroven en overvallen worden vaak gepleegd door jongens tussen de 15 en 23 jaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.