Volledig scherm
PREMIUM
Binnenkort krijgt iedereen in het jaar waarin hij of zij 14 wordt een uitnodiging voor een vaccinatie tegen meningokokken type W. © Shutterstock

GGD: 'Zonder vaccinatie naar Engeland kan'

NIJMEGEN - Kinderen die binnenkort op schoolreis gaan naar Engeland, lopen geen verhoogd risico op een meningokokkenbesmetting. Dat verzekert de GGD Gelderland-Zuid. 

Ouders van het Canisius College in Nijmegen hebben hierover vragen gesteld. Zij vrezen dat hun kinderen wél meer gevaar lopen. Engeland loopt voor op Nederland met het aantal nieuwe besmettingen met de meningokokkenbacterie. Leerlingen in de leeftijd van 14 en 15 jaar gaan in oktober voor een studiereis het Kanaal over. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Burgemeester strijdt steeds vaker als sheriff tegen criminelen: ‘het is niet zonder risico's’
    PREMIUM

    Burgemees­ter strijdt steeds vaker als sheriff tegen criminelen: ‘het is niet zonder risico's’

    NIJMEGEN - De herder, de hoeder én de handhaver. De rol van de burgemeester is anno 2018 verschrikkelijk complex geworden, constateert de Nijmeegse hoogleraar sanctierecht Henny Sackers. Burgemeesters krijgen steeds meer bevoegdheden om op te treden als heuse crimefighters. En dat gebeurt in de praktijk ook steeds vaker. Maar of dat wenselijk is? Sackers: ,,De burgemeester als sheriff: het is zeker niet zonder risico's.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.