Volledig scherm
PREMIUM
Binnenkort krijgt iedereen in het jaar waarin hij of zij 14 wordt een uitnodiging voor een vaccinatie tegen meningokokken type W. © Shutterstock

GGD: 'Zonder vaccinatie naar Engeland kan'

NIJMEGEN - Kinderen die binnenkort op schoolreis gaan naar Engeland, lopen geen verhoogd risico op een meningokokkenbesmetting. Dat verzekert de GGD Gelderland-Zuid. 

Ouders van het Canisius College in Nijmegen hebben hierover vragen gesteld. Zij vrezen dat hun kinderen wél meer gevaar lopen. Engeland loopt voor op Nederland met het aantal nieuwe besmettingen met de meningokokkenbacterie. Leerlingen in de leeftijd van 14 en 15 jaar gaan in oktober voor een studiereis het Kanaal over. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Politiebureaus Gelderland-Zuid in weekend op slot: ‘Onbegrijpelijke noodgreep’
    PREMIUM

    Politiebu­reaus Gelderland-Zuid in weekend op slot: ‘Onbegrij­pe­lij­ke noodgreep’

    NIJMEGEN - Het hoofdbureau van de politie in Nijmegen is sinds kort gesloten op zaterdag en zondag. Dat betekent dat in heel Gelderland-Zuid (het district onder de Waal) geen politiebureau meer open is voor publiek, bevestigt politiechef Lute Nieuwerth. Het politiebureau in Arnhem blijft in de weekenden wel gewoon open. De bureaus in Ede, Wageningen en Doetinchem zijn al jaren alleen op zaterdag geopend.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.