Volledig scherm
PREMIUM
ghb, illustratie © Jeroen Nissen

Ghb verwoest het leven van Jelmer (23) uit Nijmegen: ‘Er zijn dagen dat ik liever dood was’

NIJMEGEN - Met zijn ouders is hij gebrouilleerd, vrienden heeft hij nauwelijks. De toekomst van Jelmer is inktzwart. De reden: ghb.

Of hij ooit had verwacht dat het zó mis zou gaan? Jelmer (23) valt even stil. Haalt zijn schouders op en schudt dan zijn hoofd. Nee. Exact vijf jaar geleden begon hij aan de opleiding bedrijfswetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. De wereld lag aan zijn voeten.

‘Begin er nooit aan’

Hoe is anders dat nu: er zijn dagen dat Jelmer liever dood was. De reden: ghb. De zeer verslavende drug heeft het leven van de Nijmegenaar in rap tempo de vernieling in gebracht. Hij wil zijn verhaal doen. Als noodkreet én als waarschuwing voor anderen: begin er niet aan. Nooit.

,,Het begon onschuldig”, vertelt Jelmer. ,,Na een feestje op het Honig-complex in Nijmegen besloot ik met vrienden op een studentenkamer door te zakken. Een van de jongens had ghb bij zich. De stemming was uitgelaten. Tijdens het feest hadden we xtc gedaan. Maar dat viel in het niet met de eerste ghb-kennismaking: het gevoel van opwinding en euforie dat ik toen kreeg, had ik nog nooit meegemaakt.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Youri Loen terug naar De Goffert in het ‘verkeerde’ shirt
    PREMIUM

    Youri Loen terug naar De Goffert in het ‘verkeerde’ shirt

    NIJMEGEN - Voetbaltrainers houden de opstelling in aanloop naar een wedstrijd het liefst zo lang mogelijk geheim, maar Youri Loen (28) doet niet moeilijk als hem gevraagd wordt naar de eerste elf van Almere City, dat vrijdagavond in De Goffert aantreedt tegen NEC. ,,Links op het middenveld staat Youri Loen. De andere tien plekken moeten nog worden ingevuld’’, zegt de oud-NEC’er met een grote glimlach op zijn gezicht.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.