Gina Voordouw schreef boekje 'Ik de kanker, jij de angst'
Volledig scherm
PREMIUM
Gina Voordouw schreef boekje 'Ik de kanker, jij de angst' © Paul Rapp

Gina wil autistische jongeren in moeilijke situaties helpen met haar boek ‘Ik kanker jij de angst’

VrijdaginterviewMensen met autisme kunnen moeilijk met hun gevoelens omgaan. Zeker wanneer hij of zij in een zeer emotionele situatie zit. Het overkwam de zoon van de Nijmeegse Gina Voordouw (59). Zij kreeg kanker en overleefde het, maar hij verloor zijn steun en toeverlaat. Tien jaar later schrijven ze het boek Ik kanker jij de angst, om autistische jongeren in dit soort situaties te helpen. 

2 reacties

 • P Van de Kaa

  1 maand geleden
  Johan schuurbiers, degene in de rolstoel heeft hulp gekregen, zonder rolstoel kom je nergens als je niet kan lopen. Iemand met onderontwikkelde armen heeft hulp gekregen, en geleerd de voeten te gebruiken. Waarom zou een autist geen handvatten mogen krijgen om ergens makkelijker mee om te gaan. De autisme verdwijnt niet, je mag zijn wie je bent, maar als je ergens in vast loopt is het toch juist fijn dat anderen met je meedenken. En juist bewustwording creëert begrip bij niet autisten.
 • johan Barn

  2 maanden geleden
  als autist zeg ik: neen dank. in "onze" maatschappij mag iedereen op een beetje respect en begrip rekenen. iedereen, behalve autisten. wij moeten altijd alles maar zelf doen, VOORAL de dingen die we moeilijk vinden. van iemand die in een rolstoel zit verwacht je niet dat die deuren beter leren openen. van iemand met on ontwikkelde armen verwacht je niet dat ze dingen beter leren dragen.
 1. Man zegt zich niets te herinneren van verkrachting Arnhemse bij Vierdaagsefeesten: ‘U kletst uit uw nek’
  PREMIUM
  3

  Man zegt zich niets te herinneren van verkrach­ting Arnhemse bij Vierdaagse­fees­ten: ‘U kletst uit uw nek’

  ZUTPHEN – ‘Bizar’. Het woord klinkt meermalen tijdens de rechtszaak tegen een 23-jarige Tilburger die wordt verdacht van het verkrachten van een Arnhemse tijdens de Vierdaagsefeesten in Nijmegen in 2017. De man zegt zich niets te herinneren. Niet van de Vierdaagse, niet van de vrouw, niet van de verkrachting. Hij zegt zich zelfs niets te herinneren van de afgelopen vijf jaar.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.