Graodus fan Nimwegen
Volledig scherm
Graodus fan Nimwegen © Stichting Openbaar Carnaval

Graodus fan Nimwegen van ‘Al mot ik krupe’ krijgt een straat

NIJMEGEN - Tonproater Graodus fan Nimwegen, alias Theo Eikmans, is een bijna mythische figuur in het Nijmeegse carnaval en krijgt een straatnaam. Wethouder Noël Vergunst (,,ik ben zelf ook fan, ik heb een lp”) gaat zoeken naar een rotonde, plein, viaduct of straat zonder naam. Graodus is bekend door de twee oer-Nijmeegse liedjes ‘Al mot ik krupe’ en ‘Moeder, het is weer mis, omdat ’t een Nimweegse jonge is’.

10 reacties

 • Dombo

  1 jaar geleden
  Maar er woont niemand dan is het probleem toch opgelost
 • toon janssen

  1 jaar geleden
  die trappen hebben allang een naam. Ga maar eens kijken!
 • Rob Essers

  1 jaar geleden
  Heeft Theo van den Ing enig idee welke straat, gasje of pleintje naar Graodus fan Nimwegen genoemd zou kunnen worden? In de 'Motie: Graodus fan Nimwegen' die unaniem door de gemeenteraad is aanvaard, wordt dat probleem op het bordje van burgemeester en wethouders gelegd. Het hernoemen van bestaande openbare ruimten is geen optie.
 • Mikey

  1 jaar geleden
  Je doet je nickname eer aan. Er is in elk geval geen touw aan vast te knopen met wat je bedoeld. Wel eens van leestekens gehoord?
 • OogvanNijmegen

  1 jaar geleden
  Zeker mooi om een figuur als Groadus een straat te geven. Er zijn nog wel meer (ex) Nijmegenaren; Eddie van Halen en Kitty Courbois bijvoorbeeld. Begin een nieuwe buurt: EntertainLent

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.