De brandweer oefent in Nijmegen met twee (plastic) personen te water.
Volledig scherm
De brandweer oefent in Nijmegen met twee (plastic) personen te water. © Paul Rapp

Grapperhaus laat duikerloos Gelderland-Zuid ongemoeid

NIJMEGEN - Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) is niet van plan om de regels omtrent duikteams binnen veiligheidsregio's aan te scherpen. Op dit moment hebben alle brandweerteams in Nederland duikers, behalve die in Gelderland-Zuid en Brabant-Zuidoost. Onverantwoord, vinden deskundigen en CDA-Kamerlid Chris van Dam.

8 reacties

 • tgm beuningen

  4 jaar geleden
  Duikteams redden geen drenkelingen en iemand uit een auto halen die op zijn kop in een sloot ligt lukt ook goed zonder duikteam.
 • Hans

  4 jaar geleden
  Als je te water raakt en je moet wachten op een duikteam, ben je gauw 10-30 min verder, als het niet nóg langer is. Tegen die tijd ben je als niet-zwemmer allang verdronken! Dan heb je meer aan omstanders die je helpen of een (politie)boot waar je aan boord getrokken kunt worden.Een duikteam zal in principe ook alleen gealarmeerd worden als je al een tijdje onder water (en dus dood) bent. Dan maakt het niet meer uit hoe snel ze zijn, ze kunnen alleen je lichaam dan nog bergen.
 • Plienie

  4 jaar geleden
  Dion heeft niets beters te doen en houdt van een beetje sarren.
 • Jans

  4 jaar geleden
  Aha, weer een onnozele opmerking door onze Dion. Geld uit Den Haag moet er komen. Minister moet ingrijpen. 
 • KritischeNijmegenaar

  4 jaar geleden
  Ook dit jaar zijn er meerdere personen verdronken in de waal en het lijkt niemand verstandig om ook hier een duikteam inzetbaar te maken.Gelukkig is Nijmegen wel de Green Capital.
 1. Is Achterhoekse Forum-Kamerlid Gideon van Meijeren echt zo radicaal? ‘Hij lijkt wel geherprogammeerd’
  PREMIUM
  30

  Is Achterhoek­se Fo­rum-Kamerlid Gideon van Meijeren echt zo radicaal? ‘Hij lijkt wel geherpro­gam­meerd’

  Gideon van Meijeren is in korte tijd vanuit het niets uitgegroeid tot een van de gezichten van Forum voor Democratie. Met extreme uitspraken zorgt hij als Tweede Kamerlid telkens voor ophef. Van de bedachtzame en onopvallende Doetinchemmer die rechten studeerde in Nijmegen, lijkt weinig over. Hoe werd hij zo en gelooft hij zelf wel in zijn complottheorieën? Een profiel.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen