Volledig scherm
PREMIUM
Op de avond dat het dreigfilmpje is geplaatst, houdt een politie-auto de boel in de gaten bij het Mondial College in de wijk Leuvensbroek. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

‘Grappig’ bedoelde dreigvideo heeft hoge prijs voor verdachte én school

analyseNIJMEGEN - Aandacht en ‘likes’, daar ging het de 20-jarige man om die deze week op internet dreigde met een schietpartij op het Nijmeegse Mondial Collega. De gevolgen van de ‘grap’ zijn groot. Voor hem én de school.

‘Kom dinsdag niet naar het Mondial College’. Het zijn dreigende woorden die maandagavond laat opeens op het Instagram-account Lijpste Shit opduiken.

En om die tekst kracht bij te zitten, is in een korte video te zien waarop een kalasjnikov wordt doorgeladen. Het filmpje wordt direct honderden keren gedeeld en verspreidt zich via social media als een olievlek. Is hier een bloedbad in de maak, een school-shooting in Nijmegen?

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.