Volledig scherm
De groene Waalkade vóór de Vierdaagsefeesten. © Paul Rapp

Grasexpert: het komt weer goed met de groene Waalkade

NIJMEGEN - Nijmegen hoeft zich geen zorgen te maken, er is hoop voor het totaal verdorde gras van de Waalkade. Dat laat grasexpert Floor Drissen van het gerenommeerde Barenbrug in Oosterhout weten. ,,Het gras is zeker nog te redden.”

De groene mat, die zwaar te lijden heeft gehad van het massale bezoek tijdens de Vierdaagsefeesten, moet de komende weken vooral elke dag water hebben. ,,En dan sproeien in de avonduren, anders heeft het geen zin vanwege de hoge temperaturen’’, adviseert Drissen. Hij is dé grasspecialist van Barenbrug, die ook het graszaad leverde van de kade.

Gras wordt ook gebruikt in Zuid-Europa

Volledig scherm
De bruine Waalkade ná de Vierdaagsefeesten. © Paul Rapp

,,We hebben gekozen voor rietzwenkgras”,  legt hij uit. ,,Die soort gedijt goed op een zanderige ondergrond omdat het diep wortelt, tot 70 centimeter. Daardoor kan het grondwater opzuigen. Deze soort wordt veel gebruikt in Zuid-Europa, omdat het hitte- en droogtebestendig is.”

Het gras van de Waalkade werd enkele weken geleden ingezaaid, niet zo lang voor de Vierdaagsefeesten. Om het gras te beschermen werd een houten afdekking aangebracht. In de week stond het evenemententerrein diverse keren tjokvol met een indrukwekkende mensenzee. Dat gebeurde onder meer bij de optredens van Snollebollekes, André Hazes en Gerard Joling.

De houten platen konden niet voorkomen dat het gras hevig te lijden had. Maar volgens grasspecialist Drissen is het wel een goede keuze geweest. ,,Er zitten kieren in hout waardoor er nog voldoende licht en lucht bij kan.”

Volledig scherm
Een volle Waalkade tijdens het optreden van Snollebollekes in de Vierdaagseweek. Het publiek staat op een houten afdeklaag om het nieuw gezaaide gras te beschermen. © David van Haren
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.