‘Gretha Thunberg van Nijmegen’ wil stemrecht vanaf 16 jaar: ‘Kinderen uitsluiten is discriminatie’

MET VIDEONIJMEGEN - Het recht om te stemmen verlagen naar 16 jaar: dat is wat Nijmegenaar Lars Westra (15) wil. De kinderrechtenactivist wil dat elk kind mee mag praten, denken en beslissen. Want het gaat ten slotte ook over hun toekomst.

24 reacties

 • Hans de Graaf

  2 maanden geleden
  Heeft papa de playstation weer afgepakt? Met je discriminatie. De leeftijd verlagen naar 16 betekent dat je iedereen jonger dan 16 discrimineert. De leeftijdsgrens is er, omdat de wetgever verwacht dat je vanaf een bepaalde leeftijd de consequenties van je handelen in kunt zien.
 • Japie lamers

  2 maanden geleden
  Laat hem mijmeren, hij wil alleen wat opvallen!
 • richard Tass

  2 maanden geleden
  Als iedereen nu eens terug denkt naar zijn 18 levensjaar dan zal hij zien dat je nog niet 1/3 wist van wat je nu weet ik heb veel geleerd maar je blijft nog steeds leren maar met mijn 18 wist ik maar weinig van het echte leven en hij wil al op zijn 16 stemmen wat een oen. zoek een vriending of een vriend als je dat leuker vind en ondek elkaars lichaam dan zal je zien dat dat veel leuker is dan nu al je bezig houden met die politieke onzin. succes met je verdere leven.
 • Ron Swinkels

  2 maanden geleden
  Waarom 16? Waarom geen 14, 12 of 8? Waarom niet alleen stemmen met een IQ boven de 100? Zucht….
 • T Jacobs

  2 maanden geleden
  Kindje toch. Groei eerst eens op. Ga spelen met je vriendjes en als je met 18 een beetje snapt van de echte wereld mag je mee doen

In samenwerking met indebuurt Nijmegen