Volledig scherm
© ANP XTRA

Griep zet niet door: aantal ziektegevallen daalt alweer

NIJMEGEN - De griepgolf die zich vorige week aankondigde, zet niet door: het aantal mensen dat nu de griep heeft, is alweer gedaald.

Vorige week maakte gezondheidsinstituut Nivel bekend dat het aantal geregistreerde griepgevallen de grens overschreed op basis waarvan bepaald wordt of er een griepgolf is. Als dat twee weken op rij het geval is, is er officieel sprake van een griepgolf. Maar het aantal griepgevallen is weer onder de epidemische grens geschoten.

Aantal griepgevallen daalt

Gezondheidsinstituten spreken van een griepgolf als minimaal 58 op de 100.000 mensen zich bij huisartsen melden met griep. Vorige week hadden 78 van de 100.000 mensen zo ernstig de griep dat ze naar de dokter gingen, deze week zijn dat er 43. Overigens zegt dat aantal niets over het daadwerkelijke aantal griepgevallen: geschat wordt dat acht keer zoveel mensen daadwerkelijk griep hebben.

Onvoldoende vaccin

In oktober werd nog gevreesd voor een vroege griepgolf, omdat ook in Australië de griep eerder toesloeg. Die vrees werd aangewakkerd doordat er onvoldoende vaccin beschikbaar was voor de griepprik, waardoor veel mensen pas laat konden worden ingeënt .

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Het ‘kutleven’ van zwerver Frans (42) in Nijmegen: ‘Ik ben bespuugd, beschoten en overgoten met cola’
    PREMIUM
    VIDEO

    Het ‘kutleven’ van zwerver Frans (42) in Nijmegen: ‘Ik ben bespuugd, beschoten en overgoten met cola’

    NIJMEGEN - 3 euro. Dat is de opbrengst van urenlang bedelen op een slechte dag. Als het regent en iedereen zich diep weggedoken in capuchons naar een volgende bestemming haast. De blik op de straatstenen. Niemand die de uitgestoken hand van Frans ziet die een euro wil. Of een sigaret. Of een boterham. Op nog slechtere dagen bedelt hij maar 3 euro bij elkaar én wordt hij uitgescholden, overgoten met cola of bespuugd.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.