Nijmegen/Nederland: Griftdijk-Noord tijdens de spitsuren alleen vergunning-/ontheffingshouders.Dgfotofoto: Bert Beelen
Volledig scherm
Nijmegen/Nederland: Griftdijk-Noord tijdens de spitsuren alleen vergunning-/ontheffingshouders.Dgfotofoto: Bert Beelen © Bert Beelen

Griftdijk-Noord tien dagen afgesloten voor doorgaand verkeer

NIJMEGEN - De Griftdijk-Noord in Nijmegen-Noord is vanaf volgend week maandag 9 tot en met woensdag 18 december afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Dat heeft te maken met de aanleg van een riool onder het kruispunt Griftdijk-Noord/Dijkstraat.

 Voor fietsers wordt een tijdelijke route aangelegd langs het werkterrein. De huizen van bewoners van de Griftdijk Noord blijven bereikbaar. 

De aanleg van de riolering is onderdeel van het bouwrijp maken van het gebied Broodkorf. In deze nieuwe wijk komen zo’n 100 nieuwe woningen en de nieuwbouw van de vmbo-locatie van het Citadel College. De school komt tegenover de huidige locatie van de school aan de Dijkstraat.

Buslijnen

De buslijnen 14 en 331 rijden tijdens de afsluiting via de omleidingsroute over de Margaretha van Mechelenweg. Van buslijn 331 vervallen tijdelijk de haltes Dijkstraat, Terracottastraat en van buslijn 14 vervallen de haltes Kruidenstraat, Jonagoldstraat, De Klif, Aquilastraat en Dijkstraat.

Vervangende haltes voor beide buslijnen zijn Oude Groenestraat en Citadel College.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.