Volledig scherm
De roltrap bij de Hezelpoort werd in 2014 verwijderd. Nu wordt onderzocht of fietsen via een elektrische transportband langs de bestaande trap naar boven kunnen worden vervoerd. © Bert Beelen

Groen licht voor onderzoek naar goedkopere fietsopgang naar Snelbinder bij Hezelpoort

NIJMEGEN - Er komt een onderzoek naar een alternatieve fietsopgang naar de Snelbinder bij de Hezelpoort. Die bestaat uit een elektrische transportband naast de bestaande trappen. Het Nijmeegs college van B en W heeft daar dinsdag mee ingestemd. 

Volgens planning moet in juni bekend zijn of een elektrische transportband langs de bestaande trappen naar de fietsbrug een goede oplossing biedt. Die kan in dat geval worden uitgevoerd in plaats van een geheel nieuwe oprit voor fietsers aan de overzijde van de Lange Hezelstraat bij de Hezelpoort. Het scheelt naar schatting 2 miljoen in de kosten.

2,5 miljoen

De nieuwe fietsoprit, eerder voorgesteld door verkeerswethouder Harriët Tiemens, kost 2,5 miljoen. DNF-raadlid Jean-Paul Broeren heeft de elektrische transportband langs de trap bij de Hezelpoort als goedkopere optie ingebracht. Naast die trap lag ooit een roltrap. Eerder noemde het college van B en W Broeren's voorstel al ‘een interessant idee’.

Gekeken wordt of de DNF-variant technisch haalbaar is en inzetbaar voor het doel om Lent en de rest van Nijmegen-Noord per fietsbrug beter bereikbaar te maken. Ook worden de kosten nog eens goed doorgerekend.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.