Volledig scherm
Volkert Vintges, directeur van de Gelderse Natuur Federatie, is kandidaat voor de Nijmeegse gemeenteraad.

GroenLinks komt met veel nieuwe gezichten voor raad Nijmegen

NIJMEGEN - GroenLinks Nijmegen gaat de raadsverkiezingen in met een kandidatenlijst met veel nieuwe gezichten. Van de zittende raadsleden keren er maar drie terug als de partij wederom acht zetels haalt zoals in 2014. De top 10 bestaat uit vijf vrouwen en vijf mannen. 

Opvallende nieuwkomers op de lijst zijn Volkert Vintges (nummer 2),  al vele jaren directeur van de Gelderse Natuur en Milieufederatie, en Jouke Osinga(plek 7) , een officier van justitie die zich wil inzetten voor een Nijmeegse deelname aan een proef met legale hennepteelt. Vintgens stond eerder op de lijst van GroenLinks voor de Tweede Kamer.

Al eerder werd bekend dat April Ranshuijsen lijsttrekker wordt. De leden van GroenLinks hebben al met deze lijsttrekker ingestemd. Tot 20 november kunnen de 900 leden over de andere kandidaten stemmen. Daarbij kunnen ze ook hun voorkeur uitspreken over de wethouderskandidaten. 

Drie wethouderskandidaten

De kandidatencommissie van GroenLinks presenteert er drie: Op 1 de huidige wethouder Harriet Tiemens van Milieu, op plek 2 de zittende wethouder Bert Frings (Zorg) en als derde kandidaat is Noël Vergunst in beeld. Hij zit al 12 jaar in de raad, maar gaat niet voor een vierde periode als raadslid.

Op de concept-kandidatenlijst voor de gemeenteraad staat verder zittend raadslid Cilia Daemen als nummer 3. Faysel Zouay  (werkzaam bij welzijnsorganisatie Inter-Lokaal) staat op 4. De laatste was trouwens al eerder raadslid (2010-2014).  Op plek 5 staat Marieke Smit, al jaren fractievolger van GroenLinks, op plek 6 staat Daan Moerkerk, ook al enige tijd fractievolger, en op plek 8 staat Jeanine Brummel-Ahlaloum, sinds kort raadslid voor GroenLinks. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.