Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Groep loverboys buit minstens twaalf meisjes uit in Nijmegen en omgeving

NIJMEGEN - Een groep jonge mannen uit Nijmegen en omgeving wordt ervan verdacht door middel van loverboypraktijken minstens twaalf meisjes te hebben opgelicht, afgeperst en seksueel uitgebuit. De mannen zouden hierbij in wisselende samenstelling hebben samengewerkt.

De recherche van de politie Oost Nederland werkte samen met specialisten van het Openbaar Ministerie langer dan een jaar aan het onderzoek naar de groep, dat de naam Dante meekreeg. 

Dit resulteerde in meerdere aanhoudingen, waarvan tot nu toe alleen die op dinsdag 15 mei van twee mannen van 23 en 24 jaar uit Nijmegen naar buiten zijn gebracht. Die dag zijn in totaal acht woningen doorzocht: in Nijmegen, Druten, Ammerstol en het Duitse Kranenburg. Telefoons, laptops en  administratie zijn hierbij in beslag genomen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Stijn en Anouk leven hun droom en reizen de wereld over: ‘Ultiem gevoel van vrijheid’
    PREMIUM

    Stijn en Anouk leven hun droom en reizen de wereld over: ‘Ultiem gevoel van vrijheid’

    NIJMEGEN - Het is de beste keus die ze ooit in hun leven hebben gemaakt. Geen seconde hebben Anouk Teunisse (26) en haar vriend Stijn van Osch (27) spijt gehad. In november 2016 pakten de twee hun spullen om de wereld rond te gaan reizen. Terugkeren? Voorlopig niet. ,,Dit geeft het ultieme gevoel van vrijheid. Living the dream, zeggen ze weleens. Dat doen we hier écht’’, zegt Van Osch.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.