Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Groep loverboys buit minstens twaalf meisjes uit in Nijmegen en omgeving

NIJMEGEN - Een groep jonge mannen uit Nijmegen en omgeving wordt ervan verdacht door middel van loverboypraktijken minstens twaalf meisjes te hebben opgelicht, afgeperst en seksueel uitgebuit. De mannen zouden hierbij in wisselende samenstelling hebben samengewerkt.

De recherche van de politie Oost Nederland werkte samen met specialisten van het Openbaar Ministerie langer dan een jaar aan het onderzoek naar de groep, dat de naam Dante meekreeg. 

Dit resulteerde in meerdere aanhoudingen, waarvan tot nu toe alleen die op dinsdag 15 mei van twee mannen van 23 en 24 jaar uit Nijmegen naar buiten zijn gebracht. Die dag zijn in totaal acht woningen doorzocht: in Nijmegen, Druten, Ammerstol en het Duitse Kranenburg. Telefoons, laptops en  administratie zijn hierbij in beslag genomen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.