Volledig scherm

Groesbeek geeft strijd voor Meerwijk op

17 okt 2007, 03:23 - BERG EN DAL - De gemeente Groesbeek gooit het bijltje neer in de strijd om een voetbalveld voor RKSV Meerwijk in Berg en Dal.

Wethouder Sjaak Thijssen vindt het niet realistisch om moeite te doen voor de vereniging, nu de provincie Gelderland alle medewerking definitief heeft geweigerd.

De natuur zou te veel in het geding zijn.

"Gedeputeerde Staten heeft gesteld dat in de directe omgeving van Berg en Dal geen plek is voor een sportaccommodatie", aldus Thijssen. "Ze zijn volstrekt helder. Dan moet je ook eerlijk zijn en de betrokkenen duidelijk maken dat ze het kunnen vergeten."

Thijssen betreurt het dat de jarenlange zoektocht voor Meerwijk op niets is uitgelopen: "Het gaat hier toch om een van de oudste verenigingen van Groesbeek."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Burgemeester strijdt steeds vaker als sheriff tegen criminelen: ‘het is niet zonder risico's’
    PREMIUM

    Burgemees­ter strijdt steeds vaker als sheriff tegen criminelen: ‘het is niet zonder risico's’

    NIJMEGEN - De herder, de hoeder én de handhaver. De rol van de burgemeester is anno 2018 verschrikkelijk complex geworden, constateert de Nijmeegse hoogleraar sanctierecht Henny Sackers. Burgemeesters krijgen steeds meer bevoegdheden om op te treden als heuse crimefighters. En dat gebeurt in de praktijk ook steeds vaker. Maar of dat wenselijk is? Sackers: ,,De burgemeester als sheriff: het is zeker niet zonder risico's.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.