De plaatsing van een schutting langs Albert Heijn XL aan de St. Jacobslaan, ,in september, was de voorbode voor de grote verbouwing. Die gaat drie weken duren.
Volledig scherm
De plaatsing van een schutting langs Albert Heijn XL aan de St. Jacobslaan, ,in september, was de voorbode voor de grote verbouwing. Die gaat drie weken duren. © Bert Beelen

Grootste AH van de stad gaat drie weken dicht

NIJMEGEN - Nijmegen Het is een van de drukste AH-supermarkten van Nederland, de Albert Heijn XL aan de St. Jacobslaan in Nijmegen, en die gaat drie weken dicht. 

Zaterdag 29 februari kunnen klanten er nog tot 15.00 uur hun boodschappen halen. Dan sluit de winkel en nemen bouwvakkers het over voor een complete metamorfose. De super wordt bovendien  fors groter: het pand naast de supermarkt wordt erbij getrokken. 

Veel vers

De nieuwe stenen muur die de afgelopen maanden is gebouwd, is er als een nieuwe jas eromheen gebouwd, zegt supermarktmanager Huub Henskens. ,,We gaan drie weken sluiten om van binnen alles te verbouwen.” De nieuwe winkel krijgt veel ruimte voor vers. Woensdag 25 maart om 12.00 uur gaat de supermarkt weer open. De AH XL St. Jacobslaan trekt klanten uit de hele regio, van Malden tot Lent. Er werken tussen de 450 en 500 medewerkers. 

De verbouwing van de winkel was al in de zomer van 2018 gepland, maar er ging een streep door. De reden voor het uitstel: een tegenvallende winkelmarkt. AH zou extra ruimte gaan onderverhuren die door de verbouwing ging ontstaan. Onzekerheid over het vinden van die huurders zou mede reden zijn geweest om de verbouwing uit te stellen. De ruim 20 jaar oude winkel was aan vernieuwing toe.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.