Xando in Nijmegen. Foto: Eric Reijnen Rutten/De Gelderlander
Volledig scherm
Xando in Nijmegen. Foto: Eric Reijnen Rutten/De Gelderlander

'Grootste' Apple-shop van Europa in Nijmegen

NIJMEGEN - In de Molenstraat in het centrum van Nijmegen komt definitief de grootste Apple Premium Reseller van Europa. De nieuwe Apple-zaak wordt zeer waarschijnlijk in de eerste week van juli, dus nog voor de Vierdaagseweek, geopend.

Het hoofdkantoor van Apple in Amerika heeft hiervoor toestemming gegeven aan Xando die in drie steden in ons land Apple-winkels exploiteert. Apple Xando heeft nu een kleine Apple-winkel aan de kop van de Broerstraat in Nijmegen.

Volgens een woordvoerder van Xando wordt de nieuwe winkel zeker drie tot viermaal zo groot. Er wordt nog hard aan de inrichting gewerkt. De inzet is om de winkel op zaterdag 1 of 8 juli te openen. Dat gebeurt met diverse speciale acties.

De Apple-winkel van Xando komt in de voormalige beddenzaak van Kramer, Molenstraat 94/96 pal tegenover de vele horecazaken in deze straat.

In de nieuwe winkel komen een vijftiental mensen te werken (parttime en fulltime). In de huidige Apple-shop werken zeven medewerkers. Volgens de woordvoerder van Xando wordt er nog naar nieuwe medewerkers gezocht.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.