Volledig scherm
© ANP

Grote bios bij station Nijmegen, als verbouwing Calypso niet lukt

NIJMEGEN - Als de verbouwing en uitbreiding van Calypso niet mocht lukken, is er nog altijd de mogelijkheid bij het station van Nijmegen een nieuwe bioscoop te bouwen. Dat bleek woensdagavond tijdens een voorlichtingsbijeenkomst over de toekomst van bioscopen in de stad. Op het stadhuis is er wel een sterke voorkeur voor een vernieuwde moderne commerciële bioscoop in de Mariënburgpassage, omdat dan veel leegstand op die plek wordt voorkomen.

Bovendien is een locatie midden in het centrum het aantrekkelijkst.

Concurrenten
Maar er kan best nog wat misgaan bij de ontwikkeling van een nieuwe bioscoop aan de Mariënburg van het Vue-concern aan, waartoe Calypso en Carolus behoren. Nijmegen wil namelijk dat Vue duidelijke afspraken maakt met LUX, het filmhuis dat vlakbij de beoogde locatie ligt. De commerciële en gesubsidieerde arthousebioscoop moeten voorkomen dat ze dezelfde films programmeren en elkaar zo gaan beconcurreren.

Verder keurt de gemeente de verbouwingsplannen van Calypso alleen goed als ze genoeg kwaliteit hebben en de omgeving er mooier van wordt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.