Volledig scherm
De brand in Nijmegen. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

Grote brand bij bedrijfspand Nijmegen, omwonenden 'misselijk' wakker

NIJMEGEN - In een bedrijfspand aan de Westkanaaldijk in Nijmegen woedde in de nacht van zondag op maandag een grote brand. Enkele bewoners van de wijk Heseveld zeggen 'misselijk' wakker te zijn geworden, mogelijk door de geur die vrijkomt bij de brand. In de loop van de nacht kreeg de brandweer de brand onder controle.

Het vuur in het bedrijfsverzamelgebouw, waar onder meer een autobedrijf zit, werd rond 01.50 uur ontdekt. Ongeveer een halfuur later schaalde de brandweer op naar ‘zeer grote brand’. 

De bijkomende rook trekt de wijk Heseveld in en blijft laag hangen, meldt een ooggetuige. Enkele buurtbewoners, die wakker zijn geworden door de brand en de sirenes, laten weten misselijk uit bed te zijn gestapt. Wat daarvan precies de oorzaak is, is onduidelijk. De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid adviseert omwonenden die last hebben van rook of stank hun ramen en deuren te sluiten en de mechanische ventilatie uit te zetten.

De brand aan de Westkanaaldijk werd bestreden met onder meer diverse blusvoertuigen en twee hoogwerkers. Rond 4.00 uur was de rookontwikkeling al sterk verminderd en was de brandweer bezig met nablussen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.