Grote brand bij Nijmegen legt meerdere hectaren akker in as

Update | videoMALDEN - Op een akker langs de Grootstalseweg in Malden, vlakbij de Nijmeegse wijk Hatert, is woensdagmiddag een zeer grote brand ontstaan. Ongeveer twee hectare aan korenveld heeft  daardoor in brand gestaan. Brandweerlieden hebben het vuur onder controle. 

Het vuur ontstond aan de zijde van de Elshofweg en breidde zich snel uit. Drie blusvoertuigen en twee waterwagens van de brandweer werden ingezet om de brand te bestrijden. Hierbij was het eerste doel om twee naastgelegen woningen te beschermen tegen de brand. Dat is gelukt.

Eén van de bewoners van een woning hielp met het blussen. Hij is later ter controle meegenomen naar het ziekenhuis, omdat hij te veel rook heeft ingeademd.

Volledig scherm
Er is veel rookontwikkeling ontstaan. © Waldie Rutten/112 Nieuwsgroep

De Grootstalseweg werd tijdelijk afgezet in verband met de hevige rookontwikkeling. Het vuur smeulde tegen 18.00 nog na, maar was ongeveer een uur daarvoor al onder controle. De rook was in de wijde omgeving te zien. 

Hoe het vuur precies kon ontstaan, is nog onduidelijk. Mogelijk speelt de droogte een rol. Hoe groot de schade precies is die het vuur heeft aangericht, is vooralsnog onbekend. 

Volledig scherm
De brandweer heeft de brand onder controle en blust na. © Tom Hessels
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.