Grote brand bij truckbedrijf in Nijmegen onder controle

VIDEONIJMEGEN - In een bedrijfspand van Korendal Trucks in Nijmegen woedde vannacht een grote uitslaande brand. Hulpdiensten waren rond 02.15 uur massaal uitgerukt naar het bedrijf aan de Rouwenboschweg, aan de westkant van de stad bij Weurt. 

Een grote loods met trailers van het bedrijf in gebruikte vrachtwagens stond in brand. Er zou niemand gewond zijn geraakt. 

De brandweer had de brand rond 6.00 uur onder controle. Ze waren de rest van de ochtend nog bezig met bluswerkzaamheden. Het verkeer moest hierom rekening houden met slechte bereikbaarheid van de Hogelandseweg in Nijmegen.

Overslaan naar andere panden

Rond 04.30 uur was het vuur nog niet onder controle. De brandweer probeerde te voorkomen dat de brand oversloeg naar een naastgelegen pand. 

Volgens de veiligheidsregio Gelderland-Zuid was er veel rook, die in de tweede helft van de nacht over Weurt trok. De brandweer voerde metingen uit, waaruit kort voor 05.00 uur bleek dat er geen gevaarlijke stoffen vrij zijn gekomen. Bovendien nam de rookontwikkeling in de loop van de nacht af de rook steeg meer op.

Bewoners in de omgeving van de brandhaard die last hadden van rook of stank, kregen het advies om ramen te sluiten en ventilatie uit te schakelen.

Het bedrijf ligt niet ver van de plek waar onlangs twee vrachtwagens uitbrandden. Even verderop woedde een derde brand waarbij zeven trucks in vlammen opgingen.

Er is flinke schade na de brand op het industrieterrein aan de Rouwenboschweg
Volledig scherm
Er is flinke schade na de brand op het industrieterrein aan de Rouwenboschweg © Paul Rapp
Er is flinke schade na de brand op het industrieterrein aan de Rouwenboschweg.
Volledig scherm
Er is flinke schade na de brand op het industrieterrein aan de Rouwenboschweg. © Paul Rapp
De brand aan de Rouwenboschweg in Nijmegen.
Volledig scherm
De brand aan de Rouwenboschweg in Nijmegen. © Roland Heitink/Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.