Grote drukte bij nieuwe AH aan de Groenestraat

VIDEONIJMEGEN - De nieuwe Albert Heijn aan de Groenestraat heeft direct bij de opening veel klanten getrokken. Voor de kassa’s ontstonden rijen tot achterin de zaak, alle parkeerplaatsen en fietsenrekken waren bezet. De supermarkt opende vandaag om 11.00 uur de deuren.

Volledig scherm
In de rij voor gratis koffie bij de nieuwe AH aan de Groenestraat in Nijmegen. © DG

De nieuwe vestiging is fors groter dan de oude, die een paar honderd meter verderop aan de Groenestraat was gevestigd. Veel vaste klanten reageren enthousiast op ‘hun’ nieuwe AH. ,,Veel ruimer, mooi en meer producten. Een hele vooruitgang”, luidt het veelgehoorde oordeel.

Sommigen maakten vanwege de drukte rechtsomkeert. ,,Het is binnen een gekkenhuis. Ons is het nu veel te druk, wij gaan naar de Jacobslaan”, aldus een ouder echtpaar. Een andere mevrouw waarschuwt: ,,Ga niet naar binnen, het is overvol.”

Maar de meeste nieuwsgierigen weerstaan de drukte, ook dankzij de gratis bonbons en koffie die Albert Heijn voor de eerste nieuwe klanten klaar heeft staan. 

Bezwaren

Volledig scherm
Grote drukte in de nieuwe AH aan de Groenestraat in Nijmegen. © DG

Aan de komst van de nieuwe Albert Heijn is een jarenlange strijd vooraf gegaan. Omwonenden vreesden voor overlast, supermarkt Coop vreesde concurrentie. In april vorig jaar veegde de Raad van State de bezwaren van tafel.

Supermarktmanager Han Rikken is blij dat de nieuwe winkel er eindelijk is. ,,We wilden al jaren een nieuwe supermarkt in de Groenestraat. Voor ons komt dus nu een grote wens uit.’’ Enthousiast is hij over het gebruik van LED-verlichting en een installatie waarmee warmte wordt teruggewonnen. ,,Ook gebruiken we geen gas meer en dat levert een forse energiebesparing op”, zegt Rikken.

De Albert Heijn aan de Groenestraat is maandag tot en met zaterdag open van 8:00 tot 21:00 uur, zondag van 12:00 tot 20:00 uur.

Volledig scherm
De nieuwe Albert Heijn aan de Groenestraat in Nijmegen. © DG
Volledig scherm
Het oude pand van Albert Heijn aan de Groenestraat in Nijmegen. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. LIVE: NEC na ruim een uur spelen op voorsprong tegen Jong PSV dankzij Flemming
    LIVE

    LIVE: NEC na ruim een uur spelen op voorsprong tegen Jong PSV dankzij Flemming

    NIJMEGEN - NEC treedt vanavond (aftrap 20.00 uur) tegen Jong PSV aan met drie nieuwe basiskrachten. Rens van Eijden speelt na ruim negen maanden weer een officieel duel bij de Nijmegenaren. De centrale verdediger kampte lange tijd met liesklachten. Ole Romeny en Jellert van Landschoot maken tegen de beloften uit Eindhoven eveneens hun rentree vanaf de eerste minuut. NEC wil de tweede periode in de eerste divisie succesvol van start gaan. Mis niets in het liveblog!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.